Particulieren en Bedrijven

Hieronder een FAQ omtrent bijenvolken plaatsen en houden door particulieren en bedrijven.

Heb ik veel plaats nodig ?

Je hebt net zoveel plaats nodig als het bijenvolk zelf.  Dit is ongeveer 1 m x 1 m en voorzie wat ruimte achter het bijenvolk voor de imker om het te kunnen controleren.

Welke voordelen heb ik wanneer ik bijenvolken herberg?

Het herbergen van bijenvolken biedt meerdere voordelen. Door een hogere bijenpopulatie in je omgeving, verhoog je direct de fruitproductie in deze omgeving.  Je hebt altijd honing beschikbaar van je eigen achtertuin terwijl je kunt genieten van zicht op je bijen. Dit kan bijzonder fasinerend en relaxerend zijn.

Welke voordelen heb ik als ik klant ben bij Imkerij JMB ?

Als klant kunt u rekenen op de know how van Imkerij JMB, waardoor u optimaal kunt genieten van de voordelen van het houden van een bijenkolonie.  Wij staan steeds paraat met een team van imkers die je via mail en/of in eigen persoon al je vragen kunnen beantwoorden over honingbijen in het algemeen of meer specifiek over jouw bijenvolk.  Imkerij JMB komt tevens periodiek langs gedurende het jaar om alles vlekkeloos te laten verlopen.

Wat als ik geen tuin heb ?

Als u geen tuin hebt of een tuin zonder nectar of stuifmeel, is op zich geen probleem. Honingbijen vliegen en fourageren immers tot een afstand van 3 km.

Hoeveel honing kan ik bekomen ?

Indien u 2 bijenvolken herbergt, dan kunt u rekenen op ongeveer 5 tot 10 kg honing. Op deze manier zorgen we er tevens voor dat de bijen zelf ook genoeg honing hebben om de winter door te komen. Er bestaat echter een grote variatie in jaren en alles hangt ook af van de gezondheid van het bijenvolk en koningin. Indien er om welke reden dan ook geen honing geoogst kan worden, voorziet de imkerij u 2 kg honing uit onze eigen bijenstand (i.e. 2 kg honing per bijenvolk, per jaar).

Wanneer weet ik wanneer jullie langskomen ?

Wij sturen je een email of SMS op voorhand waarin we je laten weten wanneer we langskomen.

Wat kost het mij ?

Neem contact met ons op voor een juiste prijs-berekening.