Bijenkalender en Bezoek

Kalender

imerij-JMB kalenderBezoek on Imkerij !  Bij ons start het imkerijseizoen in februari. We inspecteren  dan iedere bijenkast en kijken of er een gezonde koningin en een grote hoeveelheid werkers aanwezig zijn.

Bij begin bloei van de fruitgewassen/plantages (kers, appel, peer, aardbei, framboos, ….) gaan de meeste bijenvolken de bestuiving in. De periode dat de fruitgewassen bloeien start vanaf maart tot en met september. Een aantal volken worden ook enkel gereserveerd voor de productie van honing, deze worden na de fruitbloei geplaatst onder lindebomen, acaciabomen en in onze grote bloemenweides. Een paar bijenvolken worden geselecteerd voor koninginnenteelt.

Gedurende de zomermaanden oogsten wij honing van zoveel mogelijk verschillende gewassen. Aan het einde van de zomer laten we voldoende honing in de bijenkasten zodat het  volk voldoende voeding heeft gedurende de winter.

Bezoek

De bloemenweides kunnen in de zomer ook samen met ons op vaste tijdstippen bezocht worden.  Hiervoor neem je best contact met ons op.